neljapäev, 14. juuni 2018

Elutee käändudes

Mulle tundub, et ükski inimene ei satu meie eluteele juhuslikult. Mingi puudutus kaasneb iga inimesega. Mõned jäävad su ellu pikemaks, mõned lühemaks ajaks, mõni on vaid korra elus. Sugulased, emad, isad, lapsed, jah, mingi osa elust kindlasti.  Kui on õnn, siis näed ära mitu põlvkonda ja saad aru elu järjepidevusest.  Aga on ka neid inimesi, kes satuvad su ellu vaid hetkeks. Näiteks kolmeks tunniks. Ja sa tunned ühtäkki, et sa saad sellest kohtumisest rohkem, kui mõne teise inimesega terve elu koos kõndides. Saad ühtäkki aru, mis asi on hingesugulus. Mõiste, mis on laialt kasutuses, aga mis minu jaoks tähendab tõesti sugulashingi, neid, kes läbi mitme elu  kohtuvad ja omandavad koos kogemusi erinevates rollides. 
Mis ka ei oleks, igaühele tasub tänulik olla, nii heade kui ka valusate õppetundide eest, sest need teevad meist parema inimese. Või vähemalt üritavad teha,  kui me ise suudame muutuda. Mul on tunne, et kõik ajad ja ajastud on kusagil korraga olemas, kusagil, kus elu ei mõõdeta lineaarselt ajas vaid alati on võimalik ühest hetkest teise hüpata. Kus ajatelg on spiraalis. Mälestustega on ju ka nii, et võid vabalt teha 20 -aasta pikkuseid hüppeid ja kõik tuleb meelde- lõhnad, värvid, tunded, kõik see, mis tegelikult loeb ja mis kootakse elukangasse ja rikastab sind inimesena. 
"Kiire" ja "ajapuudus" on sotsiaalne konstruktsioon, üleüldine massipsühhoos, millel ei ole tegelikult mitte mingisugust alust. Kõik inimesed ei pea koguaeg üüratult tublid olema. Kõik ei pea kogu aeg tõestama, et nad on väärilised ühiskonna kodanikud. Oluline on olla see, kes sa tahad olla. Kasutada oma aega maksimumi piiril.
Alati on aega teha asju omas rütmis, alati on aega unustada minevik ja tulevik, mida pole olemas ja elada nüüd ja praegu.  Alati on hea teha "oma asja", sest mitte keegi teine maailmas seda teha ei saa. 
Igaühe elus on oluline inimene tema ise. Ja on oluline nautida seda päeva ja neid kohtumisi, mis sulle sel päeval ette on antud. Aitäh, elu, sa oled nii võrratult ilus ja mitmekesine oma ootamatustes!

1 kommentaar:

  1. Anonüümne6:27 AM

    " Aga on ka neid inimesi, kes satuvad su ellu vaid hetkeks."---Selle tõestuseks on hea film "Madissoni maakonna sillad". (The Bridges of Madison County).

    VastaKustuta