esmaspäev, 4. aprill 2011

Kured tulevad, kurjad lähevad

Kiivitajad ootasid täna hommikul Karksi kandis keset lumist välja kevade tulekut. Seisid seal nagu naljatilgad. Olid nad tõesti tulekuga kiirustanud?

Nägin unes kahte kurge. Miskipärast olid nende tiivad lipuvärvides, nagu oleksid jalgpallikured. Unes tundus, et üks kurg on Türgist ja sel teisel oli üks tiib Eesti ja teine tiib Vene lipuvärvides. Nüüd kui järgi mõtlesin, olid selle Türgi kure tiivad Süüria lipuvärvidega ja kahe rohelise viisnurgaga. Imelik oli aga loo juures see, et Süüria kurg tõi Eesti-Vene kure seljas kodumaale. Ja see Eesti-Vene kurg oli surnud. Veel veidram oli, et see surnud kurg leidis oma lõpliku maandumispaiga Tallinnas Energia tänav 24 maja ees. Kutsusin kurele kiirabi ja ei teagi mis edasi sai, uus uni tuli peale.

Uurisin, mis selles majas asub- polegi  Tallinnas Energia tänaval sellist majanumbrit. Külla aga asub Eesti Energia kontor Laki tänav 24. Pole paha seos. Ja umbes Laki tänava kandis see kõik juhtus ka.

Paistab,et see lõputuna tunduv kevadeootus ajab isegi uned nii segaseks, et hakkad jalgpallikurgesid unes nägema.

Maalt ja tervistavast suitsusaunast koju jõudes aga sain toreda üllatuse, kui olin terve ümbruskonna läbi otsinud. Lp. kass Kutsu, kes oli kaks ööpäeva jooksus, njäugus mulle vastuseks naabermaja katuselt. Kolistasin krõbinakarpi ja veensin teda sealt alla tulema. Alul ta ikka tükk aega vaidles vastu, et kole kõrge on ja tema kardab. Lõpuks aga ronis suure kisaga katuselt alla. Mööda redelit nagu vana proff. Ja soostus minuga koos koju tulema. Ju ma siis ei ole tal ikka veel nii üle visanud. Kodus on igatahes nüüd tunduvalt seltsim.
Eile nägin veel lisaks kiivitajatele vastasmaja hoovis ka märtsikellukesi. See annab lootust, et kurjad hakkavad minema! Siinkandis saab juba dressipluusi väel õues käia. Järgmine nädal kavatsen rolleri remonti viia, teed on piisavalt kuivad. Kui vaid motoäri selleks ajaks ka lahti tehtaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar